sreda, 12 februar 2020
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje. Uskoro u ponudi najbolje rakije i vina, a našu trenutnu ponudu možete pogledati na Prodavnica

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/448696inox_burici_za_vino_i_rakiju.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/958869kvasci_enzimi_hrana.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795972pumpe_za_pretakanje_prese_filteri.jpglink

Inox burad za vino i rakiju

Inox burad za vino i rakiju raznih zapremina Procitaj vise

Kvasci, enzimi, hrana

Enzimi, kvasci za vino, rakiju, pivo, enološka sredstva Procitaj vise

Uredjaji

Veliki izbor pumpi za pretakanje tečnosti, filteri, prese Procitaj vise

Inox burad za vino i rakiju Kvasci, enzimi, hrana Uredjaji

Dunja | Sorte za proizvodnju rakije Dunjevače

Dunja je voće jako bogato kalijumom, natrijumom, gvoždjem, manganom, vitaminom C, pektinom a takodje i raznim organiskim i neorganskim kiselinama značajnim za njenu aromatičnost. Preporučljive sorte dunja namenjene za preradu u rakiju Dunjevaču su Vranjanska, Leskovačka, Šampionka, Trijumf.

Leskovačka dunja (Cydonia oblonga "Leskovac") predstavlja najkvalitetniju sortu dunje na ovim leskovacka dunjaprostorima. Sazreva u oktobru mesecu i daje okruglast plod mase oko 250g  prepoznatljive žute boje. Prepoznaje se po ispučenju kod peteljke ploda. Prodornog je i jako prijatnog mirisa. Meso ploda je čvrsto i sočno. Dobro podnosi skladištenje više meseci.

vranjanska_dunjaVranjanska dunja (Cydonia oblonga "Vranja") je kruškastog oblika zlatno-žute boje. Plodovi su jako krupni, do 600g. Potiče sa iranskih planinskih predela i jako je izdržljiva sorta. Sorta je samooplodiva a koristi se i za oprašivanje Leskovačke dunje.

 

sampionka dunjaŠampionka (Cydonia oblonga "Champion") je američka sorta koja radja krajem oktobra meseca. Plod je kruškolik mase oko 350g. Zlatno žute je boje, aromatična i blago nakisela. Samooplodiva je.