sreda, 12 februar 2020
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje. Uskoro u ponudi najbolje rakije i vina, a našu trenutnu ponudu možete pogledati na Prodavnica

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/448696inox_burici_za_vino_i_rakiju.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/958869kvasci_enzimi_hrana.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795972pumpe_za_pretakanje_prese_filteri.jpglink

Inox burad za vino i rakiju

Inox burad za vino i rakiju raznih zapremina Procitaj vise

Kvasci, enzimi, hrana

Enzimi, kvasci za vino, rakiju, pivo, enološka sredstva Procitaj vise

Uredjaji

Veliki izbor pumpi za pretakanje tečnosti, filteri, prese Procitaj vise

Inox burad za vino i rakiju Kvasci, enzimi, hrana Uredjaji

Jabuka

U svetu danas postoji oko 10 000 sorti jabuka dok su najpoznatije Zlatni Delišes, Crveni delišes, Melroz, Jonagold, Jonatan, Greni smit, Ajdared. Bogate su vitaminima A, B i C, pektinima, sadrže jabučnu kiselinu a količina ukupnog šećera se kreće od 3-15% pa kao takve predstavljaju pogodnu sirovinu za proizvodnju rakije ali je najbolje upotrebljavati one sorte koje sadrže veliku količinu šećera kao što su Zlatni Delišes, Jonagold, Sentinel, Šarenica. Jabuke za proizvodnju rakije uglavnom sadrže 7-14% šećera, 4-8g kiselina/Kg a sadržaj pektinskih materija im se kreće od 0.45-1%.

Zlatni delišes je sorta otkrivena 1890. godine u Americi. Sazreva drugom polovinom septembra meseca. Daje obilan rod a plod je krupan, konusnog oblika težine od 150-250 grama. Zlatno-žute je boje, izrazito je slatka i aromatična. U toku skladištenja dosta gubi na težini pa se brzo mora preradjivati. Ova sorta je jedna od najkvalitetnijih i ima visoku cenu na tržištu pa se često za proizvodnju Jabukovače zbog svojih aromatičnih svojstava meša sa drugim sortama.

Jonagold je nastao u Americi četrdesetih godina prošlog veka ukrštanjem Zlatnog delišesa i Jonatana. Sazreva sredinom septembra. Plod je krupan (180-250g), okruglast zelenkasto-žute boje koja dozrevanjem prelazi u narandžasto-žutu. Odlična je za jelo zbog zbog aromatičnosti a takodje i za preradu u rakiju zbog dobrog odnosa šećera i kiselina.

Ajdared je sorta nastala 1935. godine u Americi, ukrštanjem sorti Jonatan i Wagner. Sazreva krajem septembra i daje krupan plod zelenkaste boje sa pokrovnim crvenilom. Plod je krupan, do 250g.  Meso ploda je beličaste boje a ukus kiselkasto-sladak. Dobro podnosi skladištenje.

Greni smit je sorta koja potiče iz Australije a ime je dobila po baki Smit (Maria Ann Smith) u čijem je dvorištu pronadjena 1868. godine. Sazreva u drugoj polovini oktobra i daje krupan plod karakteristične zelene boje. Meso je bele boje, slatko-kiselkastog ukusa.