sreda, 12 februar 2020
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje. Uskoro u ponudi najbolje rakije i vina, a našu trenutnu ponudu možete pogledati na Prodavnica

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/448696inox_burici_za_vino_i_rakiju.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/958869kvasci_enzimi_hrana.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795972pumpe_za_pretakanje_prese_filteri.jpglink

Inox burad za vino i rakiju

Inox burad za vino i rakiju raznih zapremina Procitaj vise

Kvasci, enzimi, hrana

Enzimi, kvasci za vino, rakiju, pivo, enološka sredstva Procitaj vise

Uredjaji

Veliki izbor pumpi za pretakanje tečnosti, filteri, prese Procitaj vise

Inox burad za vino i rakiju Kvasci, enzimi, hrana Uredjaji

Kruška | Sorte za proizvodnju rakija

Za proizvodnju rakije od krušaka se najčešće upotrebljavaju sorte kao što su Kleržo, Kaludjerka, Boskova Bočica, Junska lepotica ali je najvrednija sorta svakako Vilijamovka.

viljamovka kruskaVilijamovka potiče iz Engleske a ime je dobila prema Ričardu Vilijamu, čoveku koji ih je otkrio. Treba pomenuti da postoje dve sorte i to Vilijamova crvena i Vilijamova žuta i sazrevaju krajem jula do sredine avgusta meseca. Otporna je na štetočine, mraz i obilno radja.

klerzo kruskaKleržo radja početkom septembra i daje duguljast plod srednje debljine. Boja je smedje zelena sa pokrovnom crvenom. Meso je bele boje koje se lako rastvara u ustima. Sočna je  i prijatno slatkog ukusa.

 

junska lepoticaJunska lepotica je stara italijanska sorta koja sazreva krajem juna ili početkom jula. Izduženog je oblika svetlo žute boje sa lepom crvenom prevlakom. Meso ploda je sočno, slatko i aromatično.

 

Boskova bočica je pronadjena 1790. godine u Francuskoj mada po nekima ona vodi poreklo iz Belgije. Sazreva sredinom septembra. Daje krupan plod flašastog oblika težine 180-280 grama i oblino radja. Žućkaste je boje prekrivena rdjastom skramom.